PostHeaderIcon Tornaterem felújítási pályázat

 

PANORÁMA SE

Bemutatkozó

 

 

 

A Panoráma SE keretein belül 2010-ben alakult meg a röplabdaszakosztály. A szakosztály alapvető célja, hogy a röplabdázást népszerűsítse és játéklehetőséget biztosítson a sportolni vágyóknak Budapesten a III. kerületben.

Egyesületünk elsődleges célja nem versenysportra nevelés, hanem a röplabda, a mozgás, a játék megszerettetése. Fontos célnak tartjuk, hogy csapatsport során kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a mindennapok monotonitásából. Nem utolsó sorban ezek a sportlehetőségek kiváló közösségteremtő programok is, a résztvevők ugyanis egy csapat tagjává válnak, melynek értéke hozzáadódik az egészséges mozgás élményéhez, a játék élvezetéhez.

 

A Panoráma SE 2017 őszétől tart heti rendszerességgel edzéseket a III. kerületben utánpótlás korú fiataloknak. A kezdetben egy ifjúsági leány csoportból 2020-ra már két ifjúsági leány, egy ifjúsági fiú és két gyerek (manó-mini) korosztályú csoporttá nőtte ki magát. Az egyesületünk – saját sportlétesítmény híján – a III. kerületben béreli különböző iskolák tornatermeit, így az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Zápor utcai telephelyének (Zápor u. 90.) tornatermét is.

 

Egyesületünk 2017/18-as év óta rendszeresen pályázik a Magyar Röplabda Szövetségnél (MRSZ) TAO sportfejlesztési programra, mely segíti egyesületünket céljai elérésében.

 

2019/20-as évadban a TAO sportfejlesztési program keretében a Panoráma SE pályázott a Zápor utcai Általános Iskola tornatermének felújítására, melyet az MRSZ jóváhagyott. A beruházás indokoltsága megalapozott, ugyanis az iskola tornatermének burkolatának állapota rendkívül rossz. A vakpadló a tornaterem 1963-as építése óta nem volt javítva, több helyen korhadt, mozog. A pályázatnak köszönhetően, a költséghatékony felújítást figyelembe véve, a jelenlegi padlószerkezetet használnánk az új sportpadló aljzataként. A meglévő fa parketta padlószerkezetre, 18 mm vastag négyoldalt nútolt OSB lap kerül rögzítésre. Erre kerül ragasztva, habalátétes pontrugalmas sportpadló.

Kapcsolódó munkaként, a meglévő lambéria burkolat is – nagyon rossz és veszélyes állapota miatt – elbontásra kerül, és helyette új lambéria szerkezet kerül kialakításra, a meglévő háttérszerkezet megtartásával, a sérült, hiányos részek pótlásával, biztosítva ezzel a gyermekek védelmét, ütközésvédelmet.

A kivitelezés teljes költségvetése: 16.046.450 Ft.

 

Amennyiben cége TAO támogatással segíteni tudja egyesületünk tervének, azaz a III. kerületi Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Zápor u.-i tortatermének felújításának megvalósítását, akkor ezzel több száz gyereknek segítenek, akik az iskolában nap mint nap használják a tornatermet. A Zápor u.-i Ált. Iskola az alap feladat ellátásán túl felvállalta a sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók tanítását is. Az SNI tanulók között van autista, mozgás és érzékszervi fogyatékos, enyhe értelmi fogyatékos és egyéb pszichés zavarral küzdő tanuló is. Emellett beilleszkedési, tanulási, magatartási problémákkal (BTM) küzdő gyermeke is vannak. Ezen gyermekek nevelése-oktatása még inkább megkívánja a megfelelő tárgyi feltételek biztosítását, különös a mozgás- és érzékszervi fogyatékkal élők esetében. A tornaterem kihasználtsága maximális.

 

 

Köszönjük, ha egyesületünket támogatja, mellyel közvetve a gyermekeket segíti!

 

 

Budapest, 2020. március 4.

                                                                                                      

                                                                                                                                                                                            Rédey Péter sk.

 

                                                                                                                             PANORÁMA SE Elnök

                                                                                                                                Tel: 06 20 9 345 438

                                                                                                                            email: redeyp@gmail.com

Comments are closed.